loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
LØREN SKOLE: Administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen, prosjektleder i Undervisningsbygg Monica Ellingjord, prosjektleder i WK Jørn Wegger, daglig leder i WK Britt Røed Lohne og avdelingsleder i WK Elvir Hasic. (Foto: Benedicte Nylund)
LØREN SKOLE: Administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen, prosjektleder i Undervisningsbygg Monica Ellingjord, prosjektleder i WK Jørn Wegger, daglig leder i WK Britt Røed Lohne og avdelingsleder i WK Elvir Hasic. (Foto: Benedicte Nylund)

Bygger Løren skole til 200 millioner

/ 2017-10-10 09:27:39

Nå er alt klart for byggetrinn 2 på Løren skole i Oslo. Kontrakten er verdt 200 millioner kroner.

Mandag denne uka signerte Undervisningsbygg og WK Entreprenør AS kontrakt.

5. – 7. klasse

Her skal Løren skole få en ny skolebygning på drøyt 5.600 kvadratmeter. Bygget skal huse 5. – 7. trinn i fire paralleller samt en spesialavdeling med plass til 20 elever.

– Dette skal bli et flott og moderne skolebygg som vil passe godt til eksisterende bygg, sier administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg.

Gjennomføringsmodellen er totalentreprise og WK Entreprenør AS er tildelt oppdraget. Selskapet omsatte for 522 millioner kroner i 2016 og fikk et driftsoverskudd på 38,1 millioner kroner.

Valgt for tredje gang

– Dette er den tredje skolen vi bygger nå med Undervisningsbygg, og vi gleder oss til å sette i gang, sier daglig leder i WK entreprenør Britt Røed Lohne.

Byggetrinn 1 på Løren skole innebar å rehabilitere skolen til en fire parallellers barneskole for 1. – 4. trinn og hadde åpning til skolestart 2014.

Fakta Løren skole

  • Ny skolebygning på 5.622 m²
  • FKOK 2012 benyttes.
  • Kontraktssum er 202 613 321 (inkludert mva)
  • Ferdigstillelse 2019

 

10,7 milliarder i Oslo-budsjettet

Budsjettforslaget for 2018-2021 viser fortsatt store investeringer til skolebygg i Oslo. Nesten 11 milliarder kroner er øremerket skoleutbygging og rehabilitering i denne perioden.

Oslos befolkning er i fortsatt vekst, og behovet for å bygge nye skoleplasser og oppgradere eldre bygg er stort. Samlet elevtallsøkning frem til skolestart i 2021 er anslått til rundt 7.300.

I 2017 har Undervisningsbygg ferdigstilt fire store skoleprosjekter i tillegg til mange rehabiliteringsprosjekter og utvidelser for å ta imot den voksende elevmassen.

To helt nye grunnskoler stod ferdig til skolestart i år; Vollebekk skole og Brynseng skole, som er et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Manglerud skole og Haugen skole har begge fått større og rehabiliterte skolebygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse