loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Et nytt EU-nettverk skal bli en møteplass med fokus på «Miljøvennlige energiløsninger i det bygde miljøet». På bilde ser du Egenes Park, et eksempel på et byggeprosjekt med høye miljøambisjoner. (Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk)

Bli med i EUs nye energi-nettverk

Jan Erik Røine / 2016-02-24 07:00:49

Et nytt EU-nettverk skal jobbe for økt europeisk samarbeid om miljøvennlige energiløsninger i det bygde miljøet.

For å bidra til økt mobilisering og deltakelse fra norsk side i Horisont 2020, støtter forskningsrådet etablering og drift av flere EU-nettverk. Et nytt EU-nettverk med fokus på miljøvennlige energiløsninger i det bygde miljøet ble etablert februar 2020.

Tanken er at samarbeidet mellom norske nøkkelaktører vil forsterkes gjennom nettverket, samt at det vil fokuseres på økt samarbeid med ledende europeiske aktører og økt deltakelse i Horisont 2020.

En møteplass

Fokusområdet «Miljøvennlige energiløsninger i det bygde miljøet» ser på samspillet mellom energieffektive bygg, lokal fornybar elektrisitetsproduksjon, miljøvennlige varme- og kjøleløsninger samt smarte styringssystemer – både i selve bygget og i byggets nærområde. Nettverket vil bli en møteplass for å dele samt videreutvikle kunnskap.

– Interesser og muligheter inn mot Horisont 2020 vil identifiseres, og den internasjonale kontaktflaten mot Europa vil økes gjennom deltakelse i relevante Horisont 2020-møter. Gjennom prosjektet vil nettverkets kompetanse sammenkobles og markedsføres, og slik bidra til at medlemmene er attraktive som partnere i gode konsortier som planlegger søknader til Horisont 2020-utlysninger, skriver SINTEF i en pressemelding.

SINTEF Byggforsk leder nettverket, og per februar 2016 deltar Omsorgsbygg Oslo KF, Undervisningsbygg Oslo KF, Boligbygg Oslo KF, Statsbygg, Snøhetta, Caverion, GK, Multiconsult, Skanska og NTNU.

Ønsker du å delta i nettverket?

EU-nettverket består av aktører med et engasjement innen miljøvennlige energiløsninger i det bygde miljøet.

Enkelte av disse aktørene er allerede engasjert i norske eller europeiske forskningsprosjekter og/eller FME-senteret ZEB, mens andre aktører ikke har slik erfaring. Nettverket vil bidra til at aktørene øker sin deltakelse på energiområdet i Horisont 2020. Deltakelsen er gratis.

Oppstartsmøtet for EU-nettverket er 14. mars. Hvis du ønsker å bli med i EU-nettverket, kontakt Åse Lekang Sørensen i SINTEF: ase.sorensen@sintef.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse