loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Daglig leder i Norwegian Green Building Council (NGBC), Kjersti Folvik overrakte i går BREEAM-NOR-sertifikatet i klassen Excellent til Eirik Thrygg , adm. dir. i Höegh Eiendom. (Foto: NGBC)

Excellent-sertifikat for miljøsatsing

/ 2016-04-22 10:52:51

Frontbygget på HasleLinje mottok i går sitt endelige BREEAM-NOR-sertifikat i klassen Excellent.

Det var 90 tilhørere tilstede da bygget fikk sin bekreftelse på at bygget nå er et av Oslos mest bærekraftige og fremtidsrettede kontorbygg.

Daglig leder i Norwegian Green Building Council (NGBC), Kjersti Folvik, overrakte sertifikatet til Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom.

– Det er en seiglivet myte at miljøbygg er mørke og triste. Dette bygget er beviset på det motsatte, sa Folvik under overrekkelsen av sertifikatet som fant sted på et ettermiddagsseminar som ble arrangert av NGBC i samarbeid med HasleLinje.

– Vi er både veldig stolte og veldig glade. Jeg vil rette en stor takk til ansatte i Höegh Eiendom og AF Gruppen. Denne er deres, sa Thrygg da han mottok sertifikatet på vegne av prosjektet.

Egen «bydel»

HasleLinje er et stort område som tidligere har huset 500 industriarbeidsplasser. Nå er det et av de største utviklingsprosjektene i Oslo, hvor det utvikles en egen «bydel» som består av 6000 kontorarbeidsplasser og 800 boliger. Det er en utvikling med høye miljøambisjoner, og alle næringsbygg på området skal BREEM-klassifiseres.

– Vi snakker ikke så høyt om det, vi bare gjør det, sa Thrygg i sitt innlegg om Höegh Eiendoms miljøsatsing. I et styrevedtak fra 2011 ble det bestemt at alle nybygg på HasleLinje skulle sertifiseres til minimum BREEAM-NOR Good og ha energikasse B. I realiteten har utvikleren vært langt mer ambisiøs.

Så langt har både Allerbygget og Frontbygget, som huset gårsdagens arrangement, mottatt hvert sitt BREEAM-NOR- sertifikat i klassene Very Good og Excellent. Frontbygget er i tillegg til BREEAM-klassifiseringen, også et passivhus med energimerke A. For Portalbygget som er under oppføring, finnes det tilsvarende miljøambisjoner.

Solceller og bilpool

Den største leietageren i Frontbygget er Bymiljøetaten. Da de lette etter nye lokaler var de tydelige på at de ønsket et miljøbygg med både BREEAM-klassifisering og passivhus-standard.

– Vi var opptatt av å bruke kommunenes markedsmakt til å etterspørre et bygg med en tydelig og ambisiøs miljøprofil. Jeg tror vi bidro til at Höegh og AF hadde en bratt læringskurve med dette prosjektet, sa Morten Haugen som var ansvarlig for Bymiljøetatens flytteprosess, i sitt innlegg.

En 800 kvadratmeter stor solcellepark på taket er et av miljøtiltakene i Frontbygget. Denne produserer nok strøm til å dekke årsforbruket til 80 el-biler.

Bygget får energi fra grunnen gjennom 12 geobrønner som ligger plassert 300 meter under bakken. HasleLinje kan også vise til Norges største bildelingsordning som kan benyttes av de som jobber og bor på området.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse