loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SAMARBEID OM STRØMKUTT: Øyvind Ludvigsen fra Cebyc, Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg og Stian Østevik, energi- og miljøingeniør i Undervisingsbygg.
SAMARBEID OM STRØMKUTT: Øyvind Ludvigsen fra Cebyc, Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg og Stian Østevik, energi- og miljøingeniør i Undervisingsbygg.

Strømkutt for 177 Oslo-skoler

/ 2017-05-30 14:01:08

IT-selskapet Cebyc skal hjelpe Undervisningsbygg med å kutte strømregningen for Oslos 177 skoler med nesten 20 prosent innen 2020.

Undervisningsbygg har inngått kontrakt med it-selskapet Cebyc om utvikling av et system for å redusere energibruken på Oslos skoler. Det er store beløp å spare på en enda mer fornuftig energibruk på byens 177 skoler.

Fra 148 til 120 kWh/m²

Hvor er det mest energi å spare? Hvilke sparetiltak har størst effekt og gir størst besparelser? Ved hjelp av et såkalt energioppfølgingssystem (EOS) kan Undervisningsbygg overvåke, registrere, rapportere, presentere og analysere energiforbruk og effekthistorikk for skolene for å gi svar på dette.

Etter en anbudskonkurranse med fem tilbydere, falt valget på Energinet fra Trondheims-firmaet Cebyc. Energinet benyttes av mange offentlige virksomheter, også i Oslo kommune.

– Undervisningsbygg har som mål å redusere sitt strømforbruk fra 148 til 120 kWh/kvadratmeter innen 2020. Energinet vil bli et viktig hjelpemiddel for å nå dette målet, sier Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg.

Flere skoler kommer: Nye skoler for 10 milliarder i Oslo

Kuttet tilsvarer 19 prosent.

Bevisstgjøring og dokumentasjon

EOS-systemet skal bidra til økt bevissthet og kontroll rundt eget energiforbruk, og skal gjennom detaljert overvåkning av forbruket kunne avdekke muligheter for energiøkonomisering.

I tillegg skal systemet dokumentere hvilke energisparetiltak som gir gode og varige besparelser. Dette vil bidra til forbedret kvalitet og ytelse ved drift av skolebygg. EOS-systemet skal også brukes til Undervisningsbyggs energiledelsesarbeid, basert på den internasjonale standarden ISO 50001.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse