loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ØKER FARTEN: Enovas markedsdirektør Audhild Kvam støtter hurtiglading av elbiler.
ØKER FARTEN: Enovas markedsdirektør Audhild Kvam støtter hurtiglading av elbiler.

Støtter hurtigladere Norge rundt

/ 2017-09-15 09:57:18

Nå skal det tettes hull i det norske ladestasjonskartet. Enova tilbyr nå støtte til bygging av hurtigladere i 287 kommuner. Sjekk om din kommune!

 – Enova har bidratt til 230 hurtigladere langs hovedfartsårene mellom landsdelene, og i større byer bygges det nå hurtigladere uten offentlig støtte, men mange andre steder har ikke elbilsatsingen kommet i gang. Nå vil vi sette fart på markedet også på disse stedene, og gjøre elbilen til et reelt alternativ for enda flere, sier Enovas markedsdirektør Audhild Kvam.

Dekker 40 prosent

Det finnes tre ulike hurtigladestandarder, og Enova støtter kun såkalte trippelstandard-ladere, altså hurtigladere med alle tre standardene. Enova kan støtte utbygging i kommuner som i dag har færre enn 2 lademuligheter for minst én av de tre hurtigladestandardene. Enova dekker 40 prosent av investeringskostnaden, med en øvre grense på 200 000 kroner per hurtiglader.

– Vi skal bidra til å framskynde utviklingen, og behandler søknadene etter først-til-mølla-prinsippet. Her lønner det seg med andre ord å være tidlig ute, sier Kvam.

Også private kan søke

Hun understreker at det ikke nødvendigvis er kommunen som må søke om støtte:

– Både offentlige og private aktører kan søke, det er hvilken kommune hurtigladeren skal bygges i som er avgjørende. Vi støtter like gjerne den lokale bensinstasjonen, eller en dagligvarehandel som ser at det kan være kunder å hente på å tilby hurtiglading.

OM ORDNINGEN: Les mer om det nye støttetilbudet fra Enova

Fakta

  • En hurtiglader er en lader som kan lade biler med en effekt på minst 22 kW. De tre hurtigladestandardene er DC CHAdeMO (minimum 50 kW effekt), DC Combo (min. 50 kW) og AC Type 2-lading (min. 22 kW).
  • Enova støtter kun bygging av eller oppgradering til såkalte trippelstandard-hurtigladere, altså hurtigladere med ladepunkt for alle de tre hurtigladestandardene. I praksis betyr det at de aller fleste elbiler kan benytte seg av hurtigladeren.
  • Enova støtter bygging i de kommunene som har færre enn 2 lademuligheter for minst én av de tre hurtigladestandardene.
  • Prosjektet kan ikke settes i gang før støtten er innvilget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse