loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KlimaTak er utviklet av Caverion Norge og samler alle tekniske løsninger i et bygg på ett sted, både ventilasjon, elektrokabler, IKT samt sprinkler og rør. Foto: Caverion.

Innemiljø-innovasjon i Oslo-skolen

Jan Erik Røine / 2016-01-26 10:15:22

Undervisningsbygg investerer 8,3 millioner for å teste ut løsninger som skal bedre kvaliteten på innemiljøet for elever og lærere, mens skolene fortsatt er i drift.

– Typisk for dagens ventilasjonsprosjekter på eksisterende skoler er at de blir omfattende og kostbare, sier prosjektleder i Undervisningsbygg, Erik Eskild, som har store forhåpninger til å prøve ut og utvikle et system som ivaretar alle hensyn når skolen har elever til stede

Millioninvesteringen brukes til et pilotprosjekt på Trosterud skole i Oslo, hvor Caverions tekniske løsninger skal forbedre eksisterende ventilasjonsanlegg, mens skolen har normal drift.

– Vi skal teste ut løsningen ved å ta to og to klasserom i uken. Så skal vi forske på om vi får ned gjennomføringstiden og reduserte kostnader, sier Eskild.

Undervisningsbygg hadde i 2014 en innovasjonskonkurranse hvor Caverion var en av to vinnere.

Direktør for Teknologi og Utvikling, Jens Petter Burud, i Caverion gleder seg til å ta fatt på pilotprosjektet på Trosterud som tester ut totalløsningen KlimaTak for oppgradering av eldre ventilasjonsanlegg, som skal sikre et godt innemiljø.

– Innemiljøet må både ivareta elevenes helse og legge til rette for læring. Vi satser på at utprøving på Trosterud skole vil gi oss noen interessante og gode svar, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse