loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Ordfører i Bærum, Lisbet Hammer Krog, mottar Norsk Standard for grønne tak av administrerende direktør i Standard Norge, Jacob Mehus. Foto: Standard Norge.

Ny standard for grønne tak

Jan Erik Røine / 2015-12-11 05:49:42

NS 3840 skal sikre kvalitet og god økonomi i prosjekter med grønne tak.

Under lanseringen 8. desember ble standarden overrakt ordføreren i Bærum, Lisbet Hammer Krog, en kommune som har høye miljøambisjoner, ikke minst knyttet til utviklingen av Fornebu.

Ordfører Hammer Krog har lenge ivret for grønne tak og skrøt av komiteen under ledelse av Pedro Emilio Ardila fra Bærum kommune, som har utviklet standarden.

– Gjennom arbeidet med standarden har Standard Norge invitert til bredt samarbeid med alle interessenter og fått alle med. Det å utvikle en standard er en form for samarbeidsdrevet innovasjon, sa ordføreren under lanseringen.

God samfunnsøkonomi

Standard Norges administrerende direktør Jacob Mehus trekker fram grønne taks evne til å håndtere overvann.

– I tillegg til at grønne tak beriker lokalmiljøet og øker trivselen, kan de på årsbasis halvere mengden regnvann som renner av et tak. Dette avhjelper rørsystemer og ledningsnett og man unngår høye kostnader knyttet til håndtering av overvann. Grønne tak gir rett og slett en buffer mot flomproblemer og vannskader som følge av styrtregn. Det er god samfunnsøkonomi, sier administrerende direktør Jacob Mehus i Standard Norge.

NS 3840 Grønne tak – Planlegging, prosjektering, utførelse, skjøtsel og drift – Ekstensive tak, er resultat av at eksperter med svært forskjellig bakgrunn samarbeidet og blitt enige om hva som er viktig ved etablering av grønne tak og hvordan aktørene bør jobbe sammen. Sammen har de laget den norske oppskriften på hvordan planlegging, prosjektering, utførelse, skjøtsel og drift av ekstensive grønne tak skal foregå.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse