loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Sengen trilles på plass utenfor vaskemaskinen, deretter hentes den automatisk av en «transportør» og flyttes inn i vaskekammeret. Foto: Diakonhjemmet.

Her er landets mest moderne sengevaskeri

Jan Erik Røine / 2016-04-01 07:51:13

Diakonhjemmet Sykehus har halvert tiden personalet bruker på å rengjøre en sykehusseng.

– Med dette sengevaskeriet sparer vi ressurser, reduserer omfanget av tungt manuelt arbeid, sikrer hygiene og øker sengenes sirkulasjonshastighet, sier direktør for Interne tjenester ved Diakonhjemmet Sykehus i Oslo, Lillanna Engzelius.

Den automatiske vaskemaskinen er spesialtilpasset den nye sengesentralens arealer. Sengen trilles på plass utenfor vaskemaskinen, deretter hentes den automatisk av en «transportør» og flyttes inn i vaskekammeret. Vasking og tørking gjennomføres før utlaster henter sengen igjen på ren sone.

FDV-TV: Slik fungerer sengevaskemaskinen:

Først med madrassdesinfektor

Madrassdesinfektoren med madrassbørstemaskin er et nytt produkt som ikke er installert andre steder.

Madrassdesinfektoren består av to enheter: Et kammer for madrassbørsting og et for desinfeksjon. Madrassen løftes automatisk av sengen, føres gjennom kamrene før den løftes av transportbåndet og plasseres tilbake på sengen som er rengjort i mellomtiden. Da er sengen klar for oppredning.

Den nye sengesentralen er også utrustet med sengevender og høytrykksspylere for manuell vask av senger og madrasser dersom maskinparken må stanses på grunn av vedlikehold eller driftsstans.

Halverer vasketiden

Sengevaskemaskinen og madrassdesinfektoren kan justeres i forhold til hvor lang prosesstid som ønskes. Det optimale driftsmønster er ennå ikke fastlagt, men «normaltid» for hele vaskeprosessen for seng og madrass er 7-11 minutter. Det er under halve tiden det tar å rengjøre en sykehusseng manuelt.

Les mer om Diakonhjemmets nye sengevaskeri i neste utgave av FDV.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse