loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet

- Vi må forske mer på renhold

Jan Erik Røine / 2015-12-11 06:10:04

Renhold står for opp mot 50 prosent av driftskostnadene for en bygning, viser en fersk avhandling om kommunalt renhold.

Nora Johanne Klungseth hadde 28. oktober disputas til sin avhandling «Cleaning services in local authorities». I avhandlingen har Klungseth sett på en av de aller største utgiftspostene i en bygnings livssykluskostnad.

– Renhold står for opp mot 50 prosent av driftskostnadene for en bygning. I mange tilfeller er dette mer enn kostnadene til energi, men renholdsfaget har ikke fått i nærheten av like mye oppmerksomhet som energi. Det er derfor riktig og viktig at det forskes på renhold, understreker Senter for Eiendomsutvikling- og forvaltning.

I avhandlingen ser Klungseth på hvordan kommunalt renhold organiseres og utøves, med eksempler fra Norge og Storbritannia. Kommunale renholdstjenester, både i Norge og i Storbritannia, er arbeidskrevende, manuelle tjenester som i all hovedsak er organisert i en intern organisasjonsmodell. Som en bakgrunn har hun kartlagt all norsk renholdsforskning siden tidenes begynnelse, men med hovedfokus på de seneste 200 årene.

Har gått gradene

Klungseth var i sin tid student på det første kullet som tok en bachelor i eiendomsforvaltning, og hun var student på det første kullet på NTNUs master på eiendomsutvikling- og forvaltning.

Den ferske doktoranden er den første fra det studiet som tar doktorgrad. I tillegg har hun gått gradene fra fagbrev som renholder helt til doktorgrad om det samme.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse