loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NY UTGAVE: Sintef Byggforsk har kommet med en nye utgave av fagboka Alt om renhold.
NY UTGAVE: Sintef Byggforsk har kommet med en nye utgave av fagboka Alt om renhold.

Alt du ikke visste om renhold

/ 2017-09-25 10:54:02

Læreboka  «Alt om renhold» fra Sintef Byggforsk er kommet i ny, revidert utgave.

Renhold er et fag som har stor innvirkning på omgivelsene vare. Det påvirker både innemiljøet, arbeidsmiljøet og det ytre miljøet. Riktig renhold er også en viktig forutsetning for god hygiene, skriver Sintef Byggforsk på sine hjemmesider.

Det utvikles hele tiden nye tekniske løsninger og verktøy som kan bidra til et bedre og mer effektivt renhold.

Alle renholdsfaglige forhold

Alt om renhold er en lærebok som tar for seg alle renholdsfaglige forhold. Boka er rettet mot fagutdanning på flere nivåer – fra fagbrev som renholdsoperatør, via bachelorgrad i husøkonomi og serviceledelse, til mastergrad innen «Facility and Service Management» med mulighet for påfølgende doktorgradsstudier.

– Boka er utarbeidet med utgangspunkt i læreplanen for renholdsoperatørfaget, og har i tillegg fordypningsstoff for høyere utdanning, forteller forfatter Steinar K. Nilsen.

Komeptansekravene øker

Alt om renhold er også en håndbok for alle som utfører, leverer eller kjøper inn renholdstjenester, rengjøringstekniske produkter eller rådgivningstjenester innen renhold og bygningsdrift.

– Renhold har stor innvirkning på omgivelsene våre; både innemiljøet, arbeidsmiljøet og det ytre miljøet. Kunnskapen om renholdets betydning øker, og det utvikles hele tiden nye løsninger for et bedre og mer effektivt renhold. Utviklingen stiller stadig strengere krav til kompetanse hos alle som arbeider med renhold, og vi ser en større satsing på utdanning og forskning innen renholdsfaget, sier Nilsen.

Bedre oppslagsverk

Den første utgaven av boka kom i 2012. Den nye utgaven inneholder blant annet et fyldigere stikkordsregister, noe som vil gjøre det enda lettere å bruke boka som oppslagsverk.

– Vi har også med en del opplysninger om den kommende revisjonen av renholdsstandarden NS-INSTA 800. Dette arbeidet ventes ikke ferdig før i starten av 2018, men vi informerer allerede nå om hva som sannsynligvis kommer, sier Nilsen.

Boka inneholder også nye figurer, forbedringer av eksisterende figurer og tabeller, nye kalkyler til bruk i planlegging av renhold, nye bransjestatistikker, og en del faglige oppdateringer. Blant annet har Fatima Myrseth fra CleanFurn bidratt med nytt og godt materiale om rengjøring og vedlikehold av lær. Det har også blitt plass til et nytt punkt om robotisering.

– I kapitlet om regelverk er det omtale av to nye forskrifter. I HMS-kapitlet er det lagt inn et nytt punkt om bruk av rengjøringsspray. Boken kommer denne gang ut i hardcover og ikke paperback, noe som gjør den mer solid, sier Nilsen.

Fagstoff til Alt om renhold er i all hovedsak hentet fra anvisninger i Byggforskserien, samt fra forsknings- og utviklingsoppdrag som er gjennomført ved Sintef Byggforsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse