loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MILJØVENNLIG: Toma Facility Services, det største norskeide konsernet innen driftstjenester, debuterte nylig som tilbyder av svanemerket renhold. Her mottar Unny Ingvaldsen fra Toma lisensbeviset fra av Svanemerkets Tormod Lien.
MILJØVENNLIG: Toma Facility Services, det største norskeide konsernet innen driftstjenester, debuterte nylig som tilbyder av svanemerket renhold. Her mottar Unny Ingvaldsen fra Toma lisensbeviset fra Svanemerkets Tormod Lien.

Svanedebut for Toma

/ 2017-11-21 09:48:03

Toma Facility Services AS sin region Romerike og Follo er sertifisert med Nordens offisielle miljømerke, Svanen.

Hva gjør du når du allerede er den største, norskeide aktøren på facility management, og har fornøyde kunder over hele landet? Viser at du også er best på miljø, selvsagt. Derfor ble Tomas region for Romerike og Follo nylig sertifisert med Nordens offisielle miljømerke, Svanen.

Bare starten

Toma Facility Services AS fikk nylig tildelt sin første lisens fra Svanemerket. Det var Tomas region Romerike og Follo som med dette beviste at de er best i klassen når det gjelder helse og miljø.

– Og dette er bare starten, sier Unny Ingvaldsen, fagansvarlig for renhold i Toma.

Ingvaldsen var spent før prosessen med å sertifisere renholdstjenesten i Romerike og Follo kom i gang. Ville de møte store utfordringer underveis?

– Det var både spennende og lærerikt å jobbe med svanesertifiseringen. Vi jobber mest mulig med minst mulig kjemikalier, og har lagt vekt på god kjemikaliehåndtering lenge. Jeg fikk bekreftet at vi har gjort mange ting riktig. I Toma har vi alltid vært opptatt av miljø, både for naturens og for de ansattes skyld. Og det fikk vi igjen for nå, følte jeg, sier Ingvaldsen.

Måtte skifte underleverandører

Svanemerket stiller krav til dokumentasjon på mange områder av renholdsvirksomheten. Det ble en utfordring for noen underleverandører, som ikke klarte å komme opp med de dataene Toma etterspurte. Men etter å ha byttet ut leverandører til noen som har bedre systematikk og oversikt over egen virksomhet, er dette ikke lenger et problem.

– Merker dere økt etterspørsel etter miljøsertifisert rengjøring?

– Ja, absolutt, særlig i forbindelse med anbudskonkurranser. Og når jeg snakker med kunder om vår miljøpolicy på plast, kjemi eller sprayflasker, blir det alltid veldig positivt mottatt. Det teller jo også for dem at de har valgt en aktør som er gode på miljø, avslutter Ingvaldsen.

Kravene som stilles

  • Høy andel miljømerkede rengjøringsmidler
  • Minimerer forbruk av unødvendige kjemikalier
  • Minimerer miljøpåvirkningen fra transport
  • Medarbeidere som er opplært innen både miljø og rengjøringsmetoder
  • Kvalitetssystem for å sikre høy rengjøringskvalitet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse