loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GRÅGRØNT: Lokal skifer og grønt gress gjør området rundt banken til et trivelig sted, viser Bjørn Fossheim.
GRÅGRØNT: Lokal skifer og grønt gress gjør området rundt banken til et trivelig sted, viser Bjørn Fossheim.

Vaktmester skaffet banken miljøpris

Georg Mathisen / 2018-09-10 13:30:24

Vaktmesteren sørger for stedets grønneste plener. Innsatsen til Bjørn Fossheim har skaffet Oppdalsbanken miljøpris.

Pent og ryddig både ute og inne. Det var grunnen da Oppdalsbanken fikk den lokale miljøprisen i fjor. Vaktmester Bjørn Fossheim fikk æren og følger opp med ryddige og grønne områder i år.

Grønt og grått

– Det er jo artig å få anerkjennelse for det jeg gjør, sier Fossheim.

Han kombinerer landbruksmaskiner med grønt gress. Ved siden av jobben på Eiksenteret i Oppdal er han vaktmester for Oppdalsbanken.

Bygget er i skifer, som så mange andre på stedet. Rundt er det grønt. Gjennom en sommer med mange tørre dager har plenene rundt banken skilt seg ut som grønne oaser i et gulnende sentrum.

Fossheim gjødsler, vanner og klipper gresset.

Minibank i fred

– For å få det slik er det spesielt om våren det er mye som må gjøres. Spyling av asfalten og sånne ting. Sand og grus må bort. Nå har Oppdalsbanken den grønneste plenen i sentrum, konstaterer han.

Banken har åpne dører til minibank og innskuddsautomat hele døgnet.

– I alle de årene jeg har bodd her, er det bare to–tre ganger at det har vært tilgriset inne der etter festing, sier Bjørn Fossheim, som også har deler av jobben med å holde bygget i stand innvendig.

Priset

I fjor ble Oppdalsbanken belønnet med miljøprisen fra næringsforeningen på et sted der sentrum har vært gjennom store endringer de siste årene.

– Det er Bjørn Fossheims fortjeneste. Han er superflink til å holde det ryddig og pent både sommer og vinter, fastslo banksjef Gro Furunes Skårsmoen da hun tok imot prisen.

– Jobben her er som å ha et eget hus. Det må gjøres noe hele. Men det er litt for min egen del at jeg gjør det, også. Jeg bor i tredje etasje i det gamle bankbygget, som ligger helt inntil det nye, smiler vaktmesteren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse