loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Svein Bjørberg - vinner av NBEFs hederspris for 2015. Foto: Charlotte Nexmark, TFS

Hederspris til Svein Bjørberg

/ 2015-11-30 14:56:03

Bransjebautaen er tildelt Norges bygg- og eiendomsforenings hederspris for 2015.

På FM-konferansen ble NBEFs hederspris for 2015 utdelt for andre gang. Juryen var enstemmig i sin beslutning om å gi prisen til Svein Bjørberg.

– Det er ingen tvil om at Svein er vinner som i stor grad har vært med på å oppfylle NBEFs strategier og formål, sa styremedlem Bjørn Birkelund i NBEF ved overrekkelse av prisen. I statuttene for prisen heter det at prisen kan gis som påskjønnelse for arbeid som er avsluttet, eller den kan tjene som oppmuntring til fortsatt virksomhet innenfor samme område. Kjenner jeg Svein rett vil han fortsette med sin aktive virksomhet i mange flere år. Svein, som i tillegg til å være faglig engasjert i svært mange prosjekter også er en aktiv korsanger, fylte nylig 70 år. NBEF drar stadig stor nytte av hans faglige tyngde både i programarbeid og i utvikling av NBEFs posisjoner i høringsarbeid og politiske innspill, sa Birkelund.

– En stor inspirasjon

– En kjempetakk for prisen dere har gitt meg. Uten forvarsel ble det overraskende og jeg ble kjempeglad da stikkordene fra Bjørn ga meg klare indikasjon på at det var meg det gjaldt. Etter mange år med engasjement i NBEF spesielt og fagområdet generelt er det selvfølgelig stas for meg å få denne prisen, nå er jeg i selskap med Olav Egil Sæbøe (mottaker av fjorårets pris, red.anm). Han har vær og er et stort forbilde og en samtalepartner jeg tyr ofte til. Prisen er en stor inspirasjon til å fortsette arbeid i BAE næringen generelt og NBEF spesielt. Jeg ser veldig lyst på livet, faget og jobbing videre, sa Svein Bjørberg i sin takketale.

I juryens begrunnelse ble følgende karakteristikk gitt av hedersprisvinneren;
«Svein har gjennom mer enn 40 års yrkespraksis bidratt til utvikling av faget eiendomsledelse i Norge, Norden og internasjonalt. Han har gjennom sin utstrakte FoU-innsats, praktiske erfaring, store evne til å strukturere kunnskap og humørfylte pedagogiske evne bidratt til:
• Økt kunnskap om den samfunnsmessige betydningen av vårt bygde miljø, og hvordan dette kan planlegges og forvaltes på en brukerfokusert, verdiskapende og bærekraftig måte – som bl.a. er nedfelt i hans bidrag til St.meld «Gode bygg for et bedre samfunn».
• Fokus på tidligfaseplanlegging og en verdiskapende byggeprosess, bl.a. gjennom innsats i bransjeomfattende FoU-programmer som Byggekostnadsprogrammet og OSCAR.
• Utvikling av metodikk og nasjonale/nordiske standarder innen tilstandsvurdering, LCC og bærekraftig vedlikehold og oppgradering av eksisterende byggverk.
• Omfattende formidling og kunnskapsdeling ved sitt sterke engasjement i utvikling av studieprogrammer og undervisning ved nasjonale og europeiske utdanningsinstitusjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse