loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
– Årets Grønne Driftsteam er et forbilde innen eiendomsbransjen, sa Roy Frivoll (til venstre) da han overrakte prisen til Calle Evenrud, Edvard Haugom og Bill Engeness i Citycon under Grønn Byggallianse sin Driftskonferanse 18. november. Foto: Grønn Byggallianse

GBA-pris til Citycon

Jan Erik Røine / 2015-11-30 12:40:07

Citycon har vunnet prisen for Årets Grønne Driftsteam.

Prisutdelingen foregikk under Grønn Byggallianse sin Driftskonferanse 18. november. I sin avgjørelse hadde juryen blant annet vektlagt at selskapet har god kontroll på inneklima, aktiv oppfølging ute hos leietakere og benchmarking mellom egne sentre, skriver Grønn Byggallianse i en pressemelding.

– Årets Grønne Driftsteam er et forbilde innen eiendomsbransjen, sa styreleder i Grønn Byggallianse, Roy Frivoll, da han overrakte prisen til Calle Evenrud, Edvard Haugom og Bill Engeness i Citycon.
Det er fjerde gang prisen deles ut.

– Det er en ære å ta i mot denne prisen på vegne av alle drifterne ute på kjøpesentrene våre, sa teknisk direktør Bill Engeness da han tok i mot den sammen med teknisk sjef Calle Evenrud og driftssjef Edvard Haugom. Citycon vant prisen i skarp konkurranse med Aspelin Ramm Eiendom (team for Sven Oftedalsvei 10) og Entra (teamet for Havnelageret).

Jevn konkurranse

– Vi synes dette er en veldig viktig pris. Den har mye å si for å vise fram hva vi gjør i bransjen, og for de nominerte er det viktig at deres ansatte får anerkjennelse og synlighet. Årets Grønne Driftsteam er et godt verktøy for å markedsføre forvaltning i markedet. Vi opplever at prisen henger høyt, sier Frivoll, til daglig forvaltningsdirektør i Avantor. I 2012 vant Avantor Eiendomsforvaltning selv prisen.

Frivoll opplyser at juryen karakteriserer konkurransen som svært jevn mellom de tre toppnominerte – alle har god driftsfokus og gode miljøresultater. Citycon utmerker seg likevel litt ekstra.

– Teamet har god kontroll på inneklimaet og er aktivt ute og sjekker hos leietagerne hvordan status er. Det har implementert ”Friskhetsgrad”, har kontinuerlig sjekk av EOS, og benchmarker mellom egne sentre, utdyper Frivoll. Andre punkter juryen fremhever, er at teamet stiller krav til leverandører, ønsker å påvirke dem og skape en grønn kultur.

– Årets Grønne Driftsteam er et forbilde innen eiendomsbransjen og sertifiserer alle sine senter etter Breeam In Use, fastslår Frivoll. I første fase skal 18 av de 34 kjøpesentrene i Norge sertifiseres etter dette miljøverktøyet

God på avfallshåndtering

Avfallshåndtering er et annet område hvor Citycon utmerker seg, blant annet fordi de arrangerer bussturer til renovatør hvor restavfall tømmes ut og ansatte og leietakere får sortere selv.

– Mange får en aha-opplevelse – det er lærerikt å se hvor avfallet ender, forteller Engeness. Foruten best mulig sortering, er det også et mål å senke avfallsmengdene. Citycon jobber også med å kartlegge reisevei for sine kunder, og prøver aktivt å øke kollektivandel. Kollektivandelen er en del av CO2-regnskapet for kjøpesentrene.

– Nå gleder vi oss til å spre den gode nyheten om prisen internt, sier Engeness.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse