loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Eiendomsforvalter Bente Næverdal med Statsbygg-sekken. Foto: Statsbygg.

Statsbygg-stafetten er i gang

Jan Erik Røine / 2016-02-01 07:41:53

Fredag la en ryggsekk ut på en lang reise.

Statsbygg feirer 200 år og markerer jubileet med en stafett. Etappene går fra Svalbard til Kristiansand, og hundre statsbyggeiendommer besøkes underveis.

Stafettpinnen er en ryggsekk, som skal fraktes fra eiendom til eiendom av medarbeidere i Statsbygg.

– Statsbygg drifter og forvalter bygg med mening. Med stafetten ønsker vi å vise mangfoldet i våre eiendommer: høgskoler, veg- og trafikkstasjoner, kongelige eiendommer, fengsel, museum, tollsted og ambassader. Målet er å øke kunnskapen om funksjonen byggene våre har, og samtidig få innblikk i de mange og varierte arbeidsoppgavene våre medarbeidere utfører, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen

Følg på Instagram

Sekken skal fraktes fra eiendom til eiendom med blant annet hundespann, blålys-eskorte, bobil, dresin, hest og kjerre, RIB, kajakk, fallskjerm og veteranbuss. I ryggsekken ligger det et norgeskart, en selfiestang og en GPS som viser ferden gjennom landet. Hvert stopp og etappe foreviges på bildedelingstjenesten Instagram #statsbyggstafetten.

Målgang 17.juni

Det var Sysselmannen på Svalbard, Kjerstin Askholt, som fikk gleden av å offisielt starte jubileumsstafetten 29. januar. I Longyearbyen inkluderte etappene et besøk i Sysselmannsgården, Svalbard forskningspark og Svalbard Globale frøhvelv. Stafetten fortsetter på fastlandet, og besøker Statsbyggs eiendommer i Finnmark og Troms. Sekken overleveres fra Statsbygg nord til regionkontoret i Midt-Norge på Svolvær politistasjon 19. februar. Da fortsetter stafetten i Nordland, trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal, før den overleveres til Statsbygg vest i Ålesund fengsel 14. mars.

I løpet av våren skal jubileumsstafetten innom nærmere 100 statsbyggeiendommer. Stafetten avsluttes på Statsbyggs hovedkontor 17. juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse