loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FRA PAPIR TIL NETT: Den 300 sider lange oversikten over statens lokaler blir nå digitalisert. (Foto: Trond Isaksen, Statsbygg)
FRA PAPIR TIL NETT: Den 300 sider lange oversikten over statens lokaler blir nå digitalisert. (Foto: Trond Isaksen, Statsbygg)

Alt staten eier i en database

/ 2017-09-05 10:03:21

Statsbygg har utviklet en ny database med samlet oversikt over bygningsmasse, arealbruk og leiekostnader for statens lokaler. Denne kan gi store besparelser.

På den nye nettsiden statenslokaler.no kan du få oversikt over alle eiendommer som staten eier.

Først ut på databasen Statens lokaler er en oversikt over eiendommene staten selv eier. Denne erstatter det som tidligere var et trykt 300 siders vedlegg til statsbudsjettet.

Hverdagsdigitalisering

– Dette er hverdagsdigitalisering. Databasen vil gi statlige ledere mulighet til å finne, sammenlikne og benytte byggene bedre. Erfaring fra liknende prosjekter i andre land viser god effekt, sier Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Effektiv styring og bruk

I løpet av 2018 skal databasen også omfatte det meste av statens leide lokaler, og informasjonen blir designet for effektiv styring og bruk av eiendommer. Den nye databasen vil bli et nyttig virkemiddel for statlige virksomheter som vil sikre at de har god oversikt og konkurransedyktig leie.

– For hver prosent vi effektiviserer i arealbruken sparer vi årlig om lag 175 millioner kroner. Vi må være ambisiøse. Leieavtaler går vanligvis over flere år, men jeg er overbevist om at tilgang på nøkkelinformasjon, bedre koordinering og klare krav vil vi få store innsparinger over tid, sier Sanner.

Kan brukes av private

Databasen åpner det for søk i og gjenbruk av data. I praksis betyr den nye løsningen både økt kvalitet og forenkling av rapportering for statsansatte.

I løpet av 2018 skal statens leide og selvforvaltende lokaler i sivil sektor inkluderes i databasen, med utvalgte nøkkeltall. Dette vil åpne for mer kunnskap om statlige virksomheters arealbruk.

Først og fremst er denne databasen for brukere som jobber i det offentlige Norge. Men privatpersoner kan også logge seg inn for å søke i statens eiendommer. For å logge på må man bruke ID-porten, som er elektronisk identifikasjon som for eksempel MinID.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse