loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KONTOR: John Asle Nørve – her foran Statens Hus i Steinkjer – går sjekkrunder, krysser av for mangler, kvitterer ut oppdrag og noterer timer, alt på mobiltelefonen. (Foto: Morten Bilstad, Statsbygg)
KONTOR: John Asle Nørve – her foran Statens Hus i Steinkjer – går sjekkrunder, krysser av for mangler, kvitterer ut oppdrag og noterer timer, alt på mobiltelefonen. (Foto: Morten Bilstad, Statsbygg)

Hele kontoret på mobilen

Georg Mathisen / 2017-07-04 11:13:25

De har full oversikt på innerlomma. Mobiltelefonen er i ferd med å bli kontor for drifterne i Statsbygg.

– Vi har dratt folk inn på kontoret. Nå er det på tide å få dem ut igjen, sier John Asle Nørve.

Driftsteknikeren hos Statsbygg i Midt-Norge er klar på at kollegene har måttet bruke for mye tid på kontoret. Med alle rutiner på plass i en egen mobilapp kommer de seg ut igjen og gjør den jobben de helst vil gjøre.

Sesam

– Når vi må inn på kontoret og gjøre alt på data’n, blir det ikke særlig effektivt. Nå skal vi ha mulighet til både å utføre og registrere nytt mens vi er på farta, forklarer Nørve.

– Vi kan ta bilde av feil og mangler og legge dem inn, og vi får en helt annen historikk i systemet.

Det er to og et halvt år siden Statsbygg rullet ut Sesam. Systemet samlet rutiner, oversikter, arbeidsoppgaver og varslinger på pc-en.

– Før den tid skjedde alt på papir og små arbeidskort. Det å gå fra den verdenen og til den digitale, det har vært en stor overgang for mange, konstaterer seniorrådgiver Kristin Fossmo, som er systemforvalter for Sesam.

Nå bruker rundt 350 driftere i hele landet Sesam hver dag.

– Jeg er imponert over innsatsen og viljen til å endre arbeidsmetodikk, sier hun.

Sikrere og raskere

I disse dager går de altså et skritt videre. Denne gangen blir det sannsynligvis enklere og morsommere. En app på tele­fonen har etter hvert blitt velkjent område for både praktikerne og de godt voksne.

– Appen inneholder alle de funksjonene som de ute på drift behøver når de er ute på eiendommene og jobber. Du kan ha en smarttelefon i lomma. Så logger du arbeidet når du er ute, i kjelleren eller på ventilasjonsrommet – i stedet for å måtte huske ting og gå tilbake til pc-en eller skrive det ned på en huskelapp i mellomtiden, forklarer Fossmo.

Hun peker på at det er sikrere å logge alt med én gang på telefonen. Dessuten sparer det tid.

– Apper er blitt en del av hverdagen vår i alle sammenhenger, uansett hva du jobber med og hvilken bakgrunn du har. Jeg tror alle ønsker å ha en mest mulig effektiv arbeidshverdag, sier Kristin Fossmo.

Få kontorrotter

– Det er veldig få på drift i Statsbygg som er kontorrotter. Det er ikke derfor de har søkt på jobben. Så jeg regner med at dette blir godt mottatt, sier John Asle Nørve.

Samtidig:

– Omstilling går ikke knirkefritt. Men ledelsen har vært tydelig på at de som har behov for det, skal få den opplæringen de trenger, sier han.

Hvis noe blir vanskelig, blir det i tilfelle å komme i gang.

– Dørstokkmila. Men når du oppdager hva du kan gjøre, blir du avhengig av dette. Telefonen som arbeidsplattform er super, sier Nørve, som har vært testbruker på Sesam-appen. •

Fakta om Sesam

  • Sesam er et digitalt system for forvaltning, drift og vedlikehold.
  • Helhetlig datasystem som også ivaretar krav til internkontroll og rapportering.
  • Eget system for energioppfølging, som optimaliserer energibruken og gir besparelser i kroner og i klimagassutslipp.
  • Egen miljøportal, som blant annet inneholder oversikt over maskiner som bruker fossilt brennstoff og eiendommenes avfallsproduksjon.
  • Statsbyggs mål er å redusere avfallsmengden og at minst halvparten skal gå til gjenbruk.
  • Vern av eiendommer er også ivaretatt i Sesam. Medarbeidere som skal utføre vedlikehold, får et varsel hvis deler av eiendommen er underlagt vern og må behandles annerledes.

 

Kilde: Statsbygg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse