loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Flyvende fasade: Kunst- og designhøgskolen i Bergen skal stå ferdig i løpet av mai 2017. Foto: Statsbygg.

Bergens første Snøhetta-bygg

Jan Erik Røine / 2016-02-22 09:00:23

Fasaden monteres på Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

I løpet av ti uker settes Kunst- og designhøgskolens hovedfasade på plass. Den består av prefabrikerte elementer i glass og aluminium. Disse monteres i et fleksibelt system som enkelt kan tilpasses brukernes varierende behov for lys og skygge.

Fasade-elementene er laget i tre forskjellige størrelser, noe som skaper et varierende uttrykk med lys- og skyggespill rundt bygget. Kunst- og designhøgskolen i Bergen er designet av arkitektkontorets Snøhetta, og dette blir deres første bygg i Bergen.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Snøhetta, og sammen har vi kommet frem til en fin og robust løsning som minimerer behovet for vedlikehold, sier prosjektsjef Hans Thomas Holm i Statsbygg.

Arbeidet med fasaden begynte i uke 3 og skal være ferdig i uke 13. Fasade-elementene er i gjennomsnitt 10 kvadratmeter store, altså på størrelse med et soverom. De leveres ferdig monterte, med alle detaljer på plass, som for eksempel solskjerming.

Tre fotballbaner

Ved å bruke prefabrikerte elementer til fasaden, har byggeprosjektet flyttet 75 prosent av monteringen innendørs. Leverandøren Bolseth glass i Sogn og Fjordane produserer de over 400 elementene fortløpende. Deretter blir de fraktet til Bergen for montering. Fasaden måler til sammen over 6000 kvadratmeter, noe som tilsvarer tre fotballbaner.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse