loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Rekkehusene i Haugerud senter 17–19 blir demonstrasjonsbygg i EU-prosjekt (Foto: Boligbygg)

Boligbygg deltar i EU-program

/ 2016-05-26 14:00:00

– Vi kommer til å opparbeide oss kompetanse i arbeidet med energieffektivisering, sier direktør Jon Carlsen om Boligbyggs deltakelse i EUs største forskningsprogram.

Boligbygg har fått innvilget prosjektforslaget innsendt til Horizon2020 – EUs største forsknings- og utviklingsprogram, og er nå en del av en prosjektgruppe med 12 partnere fra åtte land.

Prosjektet de har sendt inn omhandler fasaderehabiliteringen av åtte boliger i Haugerud senter 17-19, som er valgt ut som et av til sammen tre demonstrasjonsbygg. Rehabiliteringen blir en del av prosjektet 4RinEU, som har som mål å redusere energiforbruk, korte ned på byggetiden og redusere kostnader, informerer Boligbygg i en pressemelding.

Prefabrikkerte fasademoduler

Forskere fra et italiensk forskningssenter, The European Academy of Bozen (EURAC) kommer til lå lede prosjektet. Og i Norge vil prosjektet følges opp av SINTEF, en av partnerne i prosjektet.

I prosjektet kommer de til å ta i bruk en metode som innebærer bruk av prefabrikkerte fasademoduler som er tilpasset bygget, med integrert teknologi for distribusjon av varme og ventilasjon. Andre tiltak, som bruk av solenergi og bergvarme, vil også bli vurdert.

Det at man velger prefabrikkerte løsninger og rask byggetid vil også føre til mindre belastning for beboerne i gjennomføringsfasen. Selve metoden og utførelsen vil bli planlagt i detalj i prosjekteringen, som starter opp høsten 2016.

Unikt nettverk

Direktør Jon Carlsen i Boligbygg er svært glad for at de har fått muligheten til å delta i dette programmet.

– Ikke bare vil dette være økonomisk lønnsomt, fordi vi får støtte til prosjektet, vi vil også få være med i et unikt nettverk av forskere i verdenseliten på dette området. Vi vil få en anledning til å lære om ny teknologi, og til å opparbeide oss kompetanse i arbeidet med energieffektivisering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse