loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Daglig leder i Seltor Haakon Ramberg og byggherredirektør i Statsbygg, Synnøve Sandberg under kontraktsigneringen. Foto: Statsbygg.

Bygger Telemarks første plusshus

Jan Erik Røine / 2015-12-11 06:30:01

Et nytt studenthus i Porsgrunn skal produsere strøm.

Statsbygg har på vegne av Høgskolen i Telemark signert kontrakt med Seltor AS, som skal prosjektere og bygge det som blir et av Telemarks første plusshus.

– Det nye studenthuset vil gi studentene i Porsgrunn etterlengtede, nye lokaler. Statsbygg har høye miljøambisjoner for dette plusshus-prosjektet, som passer godt med Porsgrunns grønne profil, sier byggherredirektør i Statsbygg, Synnøve Sandberg.

Midt på campus

Bygget skal erstatte dagens studenthus fra 1890, som ligger 500 meter fra høgskolen.  Det nye studenthuset kommer midt på campusområdet, og skal romme scene, studentpub, kontorer til studentorganisasjonene og grupperom for studentene.  Høgskolen ønsker at det nye studenthuset skal være med å løfte Porsgrunn som et attraktivt studiested for studenter.

Målet har vært å bygge for framtiden. Løsningen blir et passivhus med solcelleanlegg på taket. Planen er at overskuddsenergi skal leveres ut på nettet, og ambisjonen er å redusere klimagassutslippene med 30 prosent sammenlignet med vanlig byggepraksis.

– Studentene har vært sentrale i planleggingen av hva klimabygget skal inneholde og hvilke krav høgskolen og Statsbygg stiller overfor entreprenøren, sier driftssjef Morten Østby ved Høgskolen i Telemark.

Studenthuset vil bli på 1000 kvadratmeter over to plan og det vil bli montert ca. 350 kvadratmeter solcellepanel på taket. Kostnadsrammen er 32,47 MNOK eks mva og bygget er planlagt ferdigstilt rundt årsskiftet 2016/2017.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse