loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
H.K.H. Kronprins Haakon legger ned grunnsteinen for den nye kampflybasen på Ørland. Foto: Rikke Maske, Ørland kommune.

Byggestart for ny kampflybase

/ 2016-03-01 09:04:48

Kronprins Haakon la ned grunnsteinen for den nye kampflybasen på Ørland denne uken.

Dermed er byggingen av hjemmet til de nye F-35-flyene i gang, melder Forsvarsbygg.

– Byggingen er i rute, og vi legger vekt på fleksibilitet og gode løsninger for å takle morgendagens forsvar. Oppdraget her på flystasjonen er vårt største og viktigste prosjekt noensinne, og det innebærer en stor mobilisering av kapasitet, både i og utenfor Forsvarsbygg, sa administrerende direktør Frode Sjursen i sin hilsen.

Blant gjestene var Generalinspektøren for Luftforsvaret, fylkesmannen i Sør-Trøndelag, representanter fra forsvarsledelsen, Ørland kommune og fylkeskommunen.

– Kampflyene er en stor og viktig investering som er avgjørende for forsvaret av landet. Med F-35 får vi en av våre viktigste militære kapasiteter som skal være med på å verne om norsk trygghet i mange tiår framover, sa Øystein Bø, statssekretær i Forsvarsdepartementet, i sin hilsen under seremonien, som foregikk inne i det påbegynte skvadronbygget.

Omstilling

Med byggingen ved Ørland hovedflystasjon legger Forsvarsbygg til rette for den pågående omstillingen i Luftforsvaret, og mottaket av de første flyene i 2017. På vegne av Forsvarsdepartementet utfører forsvarsbygg oppdraget med å planlegge og bygge hovedbasen på Ørland i Sør-Trøndelag og en fremskutt base på Evenes i Nordland. Prosjektet er det største i Forsvarsbyggs historie.

Til sammen skal 40.000 kvm bygges nytt og 25.000 kvm bygges om på Ørland. Bygg- og anleggsarbeidet til både vedlikeholdsbygget og rullebaneforlengelsen er også i gang. Byggingen er i rute og basen vil være klar til å ta imot de første F-35-flyene høsten 2017, selv om utviklingen av flystasjonen vil fortsette også etter det.

Les mer om byggeprosjektene på Ørland på www.forsvarsbygg.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse