loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Den nye kunst- og designhøgskolen blir det første Snøhetta-bygget i Bergen. Fredag avduket næringsminister Monica Mæland grunnstenen, som er utstyrt med solcellepanel. (Foto: Statsbygg)

- Bygget blir et smykke

/ 2016-04-18 10:14:02

Næringsminister Monica Mæland la ned grunnstenen for Bergens første Snøhetta bygg på fredag.

For å signalisere at Kunst- og designhøgskolen i Bergen blir et annerledes byggeprosjekt, har man valgt å utstyre grunnstensskrinet med en FM-sender drevet av et solcellepanel.

Den sender morsesignaler som oppgir lengde- og breddegrader for grunnsteinen, og er utformet av førsteamanuensis i form Charles Michalsen, i forbindelse med en konkurranse blant de faglig ansatte ved kunst- og designhøgskolen i Bergen.

– Dette blir et praktbygg, sa Mæland da hun avduket grunnstensskrinet.

Vil få oppmerksomhet

– Det blir sagt at dette skal være den flotteste kunst- og designhøgskolen i hele verden, og det blir et praktbygg som alle kommer til å se hen til, sa næringsministeren.

– Dette bygget kommer til å bli et smykke i seg selv, sa Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

Statsbygg bygger Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Hensikten er å samlokalisere skolen, som i dag er plassert i seks forskjellige lokaler i Bergen. Det gi vesentlige innsparinger i energibruk og transport, samt fremme det tverrfaglige og heve utviklingen av sammensatte kompetanser ved skolen.

Innovativ prosess

– Jeg tror prosessen med bygging av Kunst- og designhøgskolen vil være en foregangsprosess for byggenæringen i Norge. Statsbygg gjør her grep sammen med leverandørene våre innenfor både prosessinnovasjon, i forhold til introduksjon av LEAN og planlegging, men også på produktinnovasjon, sa Nikolaisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse