loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Nye leietakere: 2020park har nylig signert leieavtaler med Securitas, Rentokil, Compass Group og Regus. Foto: Forus-samarbeidet.

Ingen krise på Forus: – Det vil snu

Jan Erik Røine / 2015-12-15 08:57:51

På Forus i Stavanger brukes nedgangsperioden i oljesektoren til å planlegge fremtidig utvikling og vekst.

– Situasjonen i oljesektoren skaper utfordringer, men vi har opplevd nedgangsperioder før og vet det vil snu. Samtidig er innovasjon, kunnskap og skaperkraft en del av Forus-sjelen og mye spennende planarbeid pågår for å videreutvikle Forus som landets viktigste næringsområde, sier talsmann i Forus-samarbeidet, Stein Racin Grødem.

Permitteringer, konkurser og varsler om stadig fallende oljepris tar ikke nattesøvnen fra eiendomsutviklerne på Forus. De bruker nedgangsperioden i oljesektoren til å planlegge fremtidig utvikling og vekst.

Forus Næringspark har initiert et 3-årig forskningsprosjekt sammen med Innovasjonssenteret ved Universitetet i Stavanger. Hovedformålet er å få et bedre kunnskapsgrunnlag for fremtidsrettet omstilling og vekst i Stavanger-regionen med spesiell fokus på Forus. Prosjektet skal også gi kunnskap om drivere bak den sterke veksten på Forus utover veksten i petroleumsindustrien.

Nye leietakere

2020park har nylig signert leieavtaler med Securitas, Rentokil, Compass Group og Regus. Sistnevnte etablerer sin tredje Stavanger-lokasjon og de tre førstnevnte flytter virksomheten til Forus fra andre steder i regionen.

2020park vil i fremtiden bestå av rundt 12 000 kontorarbeidsplasser, boliger, butikker, kaféer og andre servicetilbud. 2020-01, Forusparken 2, er det første kontorbygget i 2020park og utleid til virksomheter som Skanska Norge, Prosafe, Add Energy Group, IBM, BP, Ocean Installer, London Offshore Consultants, Sweco Norge AS og Studio Sigdal.

Nytt hotell

Base Property bygger nytt hotell i Koppholen 17 på Forus vest sammen med Petter Stordalens Home Invest. Byggefasen av Quality Hotel Pond med sine 185 rom og åtte konferansesaler, nærmer seg slutten og hotellet er snart klart til overtakelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse