loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Anders Nohre-Walldén, utviklingssjef i NGBC, presenterte innholdet i BREEAM-NOR 2016 under en lanseringsfrokost onsdag morgen. (Foto: Sindre Sverdrup Strand, Byggeindustrien)

Lansering av BREEAM-NOR 2016

/ 2016-09-01 09:29:44

Det var fullt hus da BREEAM-NOR 2016 ble lansert på Stratos i Oslo i går.

Med BREEAM-NOR 2016 har Norwegian Green Building Council (NGBC) lansert et verktøy som skal drive byggenæringen videre inn i fremtiden.

Verktøyet er harmonisert mot det internasjonale BREEAM-systemet, samtidig som man har forsøkt å implementere erfaringene fra den første norske versjonen.

– Manualen er restrukturert og justert for å gjøre innholdet mer relevant og praktisk, og den er utformet med en tydelig tilknytning til Bygg 21s stegnorm for byggeprosessen, informerer NGBC i en pressemelding.

Andre nyheter er blant annet at det er mulig å søke om «ekstrapoeng» for innovative løsninger. I tillegg er det for første gang mulig å BREEAM-sertifisere boliger i Norge.

Flere har startet

I flere pilotprosjekter har man allerede tatt i bruk det nye verktøyet. Det første prosjektet, Eufemias hage, ble registrert like etter lanseringen. Oslo S Utvikling har ambisjoner om at Eufemias hage skal bli det første BREEAM-sertifiserte boligprosjektet i Norge, og under lanseringsfrokosten annonserte boligdirektør Jørgen Blix i Oslo S Utvikling at de er i gang med nye BREEAM-NOR prosjekter i Bispevika.

I et av innleggene under frokostmøtet snakket Stig Bech om hvordan BREEAM-NOR har utviklet seg fra å være en fotnote i eiendomstransaksjoner for fem år siden, til å bli et absolutt krav i dag.

Ifølge Beck har offentlige og private leietakere nå begynt å etterspørre BREEAM når de skal leie lokaler.

Skal videreutvikles

Foreløpig finnes BREEAM-NOR 2016 kun i engelskspråklig versjon, men en norsk oversettelse forventes å være ferdig i løpet av høsten.

NGBC vil jobbe kontinuerlig med å videreutvikle den nye manualen og har allerede identifisert og startet flere utviklingsprosjekter som planlegges implementert i verktøyet på sikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse