loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SPESIALOLJE: Trappen på operahuset krevde spesialbehandling. Scanox spesialproduserte olje med den riktige opera-nyansen. Da den var tørr, ble trappen montert og trinnene ferdigbehandlet.
SPESIALOLJE: Trappen på operahuset krevde spesialbehandling. Scanox spesialproduserte olje med den riktige opera-nyansen. Da den var tørr, ble trappen montert og trinnene ferdigbehandlet.

Renovering gir mindre vedlikehold

Georg Mathisen / 2018-02-08 10:09:12

Bjarne Appelquist i UV Flooring oppfordrer flere til å renovere gulvet i stedet for å bytte det ut.

Han mener gulvet lever lenger, trenger mindre vedlikehold og gjøres raskere rent. Gjennom selskapet UV Flooring leverer han overflatebehandling til alle slags gulv.

På tregulv begynner han å få gjennomslag i Norge, men potensialet er enda større på linoleum og vinyl, mener han selv.

Skal øke levetiden

– Det kommer til å holde. Du slipper unødvendige vedlikeholdskostnader i fremtiden, sier Appelquist.

Han rusler rundt på Oslo S. En trapp opp fra selve stasjonshallen ligger lyse tregulv som må tåle mye trafikk. I stedet for å byttes ut da de begynte å bli slitte, har de fått to strøk med lakken UV Elite.

– Levetiden øker med opptil 50 prosent. En annen hyggelig effekt er at det er svært motstandsdyktig mot flekker og svarte skomerker, sier han.

Lakken kan brukes på alle slags underlag og behandlinger. Gulvet kan gjerne behandles med olje eller vanlig pigmentert lakk, for eksempel, og så lakkeres.

UV Elite herdes med ultrafiolett lys – det betyr at gulvet er klart til bruk umiddelbart uten tørke- og herdingstid.

Linoleum

Bjarne Appelquist går runden via Oslo Plaza til operahuset. Begge steder er produktet hans brukt på tregulv som har vært i tøff bruk i mange år.

Operaen har tatt det i bruk på linoleum, også.  Høyglanset – med glansgrad 80. Det gjennomsiktige produktet finnes både i matt, halvblank og blank.

– Det er like bra på gulv i vinyl og linoleum, sier Appelquist.

Han håper at for eksempel det offentlige skal ta i bruk produktet på skoler og andre bygg der det er tøff bruk og alternativet er å legge helt nytt gulv.

– Det påføres på samme måte som gulvlakk. Så vasker du det med maskin eller mopp og slipper hele boneprosessen med fjerning av gammel polish og voks, beskriver han.

Scanox importerer UV Elite i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse