loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
– Tiltakspakken gjør det mulig for kommunene å gi oppdrag til den lokale bygg- og anleggsnæringen og dermed økte aktiviteten lokalt, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto: FDV /arkiv

Statsbudsjettet: Tiltakspakke i sør

Jan Erik Røine / 2016-10-06 14:38:21

Kommuner på Sørlandet og Vestlandet får 650 millioner kroner til vedlikehold og rehabilitering

– Ledigheten har økt på Sør- og Vestlandet som følge av det mest alvorlige oljeprisfallet på 30 år. Derfor foreslår regjeringen en kommunal tiltakspakke som kan bidra til arbeid, aktivitet og omstilling i disse landsdelene, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding torsdag.

Regjeringen foreslår et tilskudd på 650 millioner kroner til kommunene på Sørlandet og Vestlandet til vedlikehold og rehabilitering av veier, bygg og anlegg i 2017. Dette kommer i tillegg til 400 millioner kroner som er bevilget på budsjettet for 2016.

– Jeg vet at kommunene har mange vedlikeholds- og rehabiliteringsprosjekter liggende klare. Tiltakspakken gjør det mulig for kommunene å gi oppdrag til den lokale bygg- og anleggsnæringen og dermed økte aktiviteten lokalt, sier Sanner.

Tilskuddet fordeles til kommuner i Aust- og Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som har høyere arbeidsledighet enn landsgjennomsnittet. Det foreslås å fordele 400 millioner kroner etter arbeidsledigheten ved utgangen av august 2016. De resterende 250 millioner kronene vil bli vurdert på nyåret når en ser utviklingen i ledigheten, ifølge kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– På denne måten kan en fange opp utviklingen og målrette tilskuddet til de kommunene som har størst behov, sier statsråd Jan Tore Sanner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse