loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MERKES; Eksempel på brannmerking ved en skole i Oslo.
MERKES; Eksempel på brannmerking ved en skole i Oslo.

Vurderer sikkerheten etter storbrann

/ 2017-06-16 12:23:37

Brannårsaken på Toppåsen skole på Holmlia undersøkes nå av politi og brannvesen.  Rapporten derfra kan bety skjerpet brannsikring ved Oslo-skolene.

Undervisningsbygg (UBF) har ansvar for bygg og drift av Oslos 177 skoler. Helse, miljø og sikkerhet har høysete prioritet, og da særlig forebygging og begrensing av brann. Forskriftskravene er strenge.  UBF jobber sammen med skolene systematisk og kontinuerlig med brannsikring på skolebyggene.

Internkontroll viktig

UBF er på vegne av kommune byggeier og de har ansvar for å legge til rette for all type brannsikring som skal hindre at brann oppstår og får mulighet til å utvikle seg. Dette gjelder særlig sikkerhet for elever og ansatte gjennom trygge rømningsveier ved hjelp av rask varsling og slukkeanlegg på byggene.

I det daglige er det skolene selv som har ansvar for brannsikkerheten, men UBF jobber mye med å bevisstgjøre skolene om hva som må gjøres i den daglige driften og har gode rutiner på at internkontrollen på skolene følges.

Avventer rapport

– På alle bygg med tre-fasade, er det montert branndeteksjon på ytterveggene som reagerer på varme og sikrer rask varsling. Slik var det også på Toppåsen. Men vi må avvente rapport om hva som skjedde her før vi eventuelt vurderer ytterligere tiltak ved skolene, sier kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse